- 2 aubergines
- 1 bosje basilicum
- 50g geraspte pecorino of parmezaan
- 4 vleestomaten
- 250g ricotta
- 300g lasagnevellen (tip: bij Albert Heijn vind je volkoren blaadjes)
- olijfolie
- peper en zout
Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snij in plakken van ± 1,5 centimeter. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij eveneens in plakken. Spoel de basilicum, schud droog en pluk de blaadjes. Breng een pan gezouten water aan de kook.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin(± 2 minuten per kant). Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de rest van de aubergineplakken eveneens aan beide kanten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg 1 laag aubergineplakken en 1 laag tomaten erbovenop. Kruid met peper en zout. Kook de lasagnevellen 2 minuten en giet ze af. Leg een laag pastavellen op de tomaten. Besmeer met ricotta, leg opnieuw een laag aubergine en tomaten en kruid met peper en zout. Werk zo verder alle ingrediënten op.
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en druppel er wat olijfolie over. Bak de lasagne 20 minuten in de warme oven. Verdeel in porties, werk af met blaadjes basilicum en serveer.