Zoete paprika’s met ricotta-broccolivulling en erwtenpuree

Lekker, gezond en vegetarisch! Een hartig gerecht voor 2 personen. Al regelmatig zelf gemaakt en gevonden op de foodblog van Karola’s kitchen.

Ingrediënten

2 zoete puntpaprika’s
1 broccoli, in roosjes
250 g ricotta
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 kleine teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 tl gedroogde tijm
1 el pijnboompitjes, droog geroosterd
350 g diepvrieserwtjes
2 à 3 tl citroensap (of meer naar eigen smaak)
5 à 7 muntblaadjes
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Breng in een pot water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4 minuten. Giet af en laat zo lang mogelijk uitlekken in een vergiet. De ene helft heb je nodig voor de paprika’s en de andere voor de puree.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje tot ze goudbruin beginnen kleuren. Schud ze hierbij heel regelmatig om.
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Snijd de paprika’s in de lengte in twee. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.
    Hak de helft van gare broccoli grof.
    Vermeng de ricotta met de lente-uitjes, knoflook, chilipeper, tijm en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Voeg de broccoli en pijnboompitjes toe en schep alles goed om.
  3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie met behulp van een stukje huishoudpapier. Vul de zoete paprika’s met de vulling, leg ze in de ovenschaal en plaats ze ongeveer 30 minuten in de oven.
  4. Breng in een pot water aan de kook en voeg de erwtjes toe. Laat 5 minuten koken, voeg de overgebleven helft van de gekookte broccoli toe en kook nogmaals 2 minuten. Giet alles af, laat goed uitlekken, voeg het citroensap, versgemalen peper en grof zeezout zoet en mix de puree met een staafmixer. Schep er de fijngehakte muntblaadjes onder? Proef! Breng verder op smaak met citroen, peper en zout en munt, zoals gewenst.