Zelfgemaakte ijsjes

Als de zomer in het land is en de temperaturen stijgen hebben we allemaal wel eens zin in een ijsje! Met deze recepten heb je in een handomdraai enkele gezonde exemplaren klaar. 

Nicecream of “modellenijs”

Nicecream is zo fijn voor de lijn dat het ook wel eens ‘modellenijs’ wordt genoemd. Het is nog gemakkelijk ook. Het enige dat je nodig hebt is diepvriesfruit of bananen. Je kan het ijs klaarmaken met een beetje water, heb je het liever smeuïg dan kan je ook wat natuuryoghurt toevoegen.  Enkele tips moet je wel in het achterhoofd houden: 

  • De bananen moeten goed rijp zijn. Met onrijpe bananen lukt het niet zoals het hoort. 
  • Rijpe bananen kunnen zo de vriezer in, maar vergeet de schil er eerst niet af te doen.
  • Je hebt een keukenrobot of stevige blender met ijs-crush-functie nodig. Als een blender ijsblokjes aankan, zit je ook goed met je bevroren bananen.

INGREDIENTEN:

  • vier rijpe bananen, die je minstens vier uur op voorhand in de diepvries gedaan hebt. 
  • Water of natuuryoghurt
  • Eventueel wat smaakmakers zoals vanille, cacao, blauwe bessen,…

BEREIDINGSWIJZE

  • Haal de bananen uit de diepvries, laat ze een halfuurtje ‘rusten’ en doe ze stuk voor stuk in de blender.
  • Voeg water of yoghurt toe zodat de messen van je blender onder staan. Voeg eventueel ook wat smaakmakers toe zoals vanille, cacao of blauwe bessen.
  • Blend tot een gladde massa (in fases en af en toe roeren met de spatel) en serveer eventueel met vers fruit.

Gezonde waterijsjes

Lekker fris én lief voor je lijn! Koop ijslollyvormpjes en vul ze met fruitsap, doe er vervolgens nog wat stukjes fruit in. Laat ze een nachtje bevriezen. Supermakkelijk en superlekker.