Wraps met runderreepjes en champignons

Snel en gemakkelijk, een wrap! Deze wraps zijn met rundsvlees. Rundsvlees is doorgaans mager, maar omdat het tot de rode vleessoorten behoort beperk je het best tot twee keer per week.

1 gemiddeld grote wrap komt ongeveer overeen met de calorieën van 2-3 aardappeltjes. Om je groenteportie voldoende groot te maken kan je deze wrap nog aanvullen met een knapperige salade van ijsbergsla met kerstomaatjes, geraspte wortel, komkommer en een dressing. 

Nodig voor vier wraps:

  • 500g champignons
  • 2 rode uien
  • 300g provencaals gekruide rundsreepjes (vb Albert Heijn)
  • 4 volkoren wraps (ook verkrijgbaar bij Albert Heijn of  bij de natuurwinkel)
  • 125g light roomkaas met kruiden (vb Philadelphia light of Boursin light)

Bereiding:

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui. 

Verhit de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes 3 min. mee. Voeg de ui en champignons toe en bak 5 min. Roer de roomkaas erdoor en verhit 1 min.

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met champignonmengsel. Serveer met een salade.