Voor de puree:
250g zoete aardappel
250g pastinaak
2 grote wortels
olijfolie
de fijngeraspte zeste van 1 citroen
Grof gemalen zeezout
Vers gemalen peper
Voor de portobello’s: (je kan ook parijse champignons vullen als je geen portobello’s vindt)
8 portobello’s
Een hand walnoten grofgehakt
1/2 de potje ricottakaas
Wat gemalen kaas
Peper en zout
Ā
Verwarm de oven voor op 190graden
Snij de zoete aardappel, pastinaak en wortelen in kleine stukjes laat ze gaar koken. Rasp ondertussen de citroenzeste.
Trek de steel uit de portobello’s, veeg het hoedje af met keukenpapier en schik ze in een ovenschaal.
Hak de noten fijn en meng deze met de ricotta, kruid goed af met peper en zout. Wat gehakte look erbij kan ook.
Vul de Portobello’s met het noten-ricottamengsel en strooi en een klein beetje gemalen kaas over (niet te veel).
Besprenkel met een beetje olijfolie en zet ze in de oven.
Ā
Maak ondertussen de puree klaar: pureer alle groenten met de citroenzeste en voeg olijfolie en peper en zout toe.
Na een 10-15 minuutjes zijn de portobello’s gaar. Zet de gril nog even op voor een krokant korstje.
Schik de puree en portobello’s op een mooi bordje en dien op!