Ingrediënten (4 personen)
- 1 grote venkelknol
- 1 el limoensap
- 150 g haricots verts
- 50 g gepelde pistachenootjes
- 75 g rucola
- 4 el olijfolie
- Grof zeezout, zwarte peper en gemalen komijn naar smaak
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Sneetjes, volkoren brood
Bereiding
Maak de venkelknol schoon en schaaf hem (op een mandolineschaaf of in de keukenmachine) in flinterdunne slierten. Schep de venkel in een kom om met het limoensap en wat zeezout. Laat dit 15 minuten staan.
Kook de haricots verts 4 – 5 minuten in ruim kokend water. Spoel de boontjes af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en schep ze o met komijn en zeezout naar smaak.
Verdeel de rucola over diepe borden en schep de venkel in het midden. Verdeel de boontjes eromheen en sprenkel olijfolie erover. Werk af met zwarte peper, Parmezaanse kaas en pistachenootjes.
Lekker met enkele sneetjes volkoren brood.