Sheppard’s pie met linzen (veggie)

Een klassieker in een vegetarisch jasje. Met linzen deze keer. 

  • 300g bloemige aardappelen
  • 200g knolselder
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 100g doperwt
  • 200g linzen
  • 250ml groentebouillon
  • 75 ml melk (warme)
  • 50g cheddar (geraspt)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Spoel de linzen en laat uitlekken. Schil de
knolselder en de wortelen, snij ze in blokjes. Spoel de paprika en snij in blokjes.
Pel en snipper de uien. Fruit ze glazig in olie. Voeg er de wortelen, knolselder en paprika aan toe, stoof ze nog even mee. Roer er de bloem door, overgiet met de groentebouillon. Doe er de erwten en de linzen bij en verwarm verder. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Vul ze met de groenten. Dek af met een laagje aardappelpuree en bestrooi met geraspte cheddar. Zet de schaaltjes 30 minuten in de oven, of tot de puree een goudgeel korstje heeft.