Pompoencake

Heerlijk herfsttussendoortje deze pompoencake! Rijk aan vezels, arm aan suikers, niet teveel vetten en dan nog de gezonde bovendien!

Ingrediënten:

250g pompoen
200g volkorenbloem (of 120g witte bloem en 80g gemalen havermout (blender)
3 eieren
olijfolie: beetje
ahornsiroop: 5 eetlepels
40g rozijnen
handje hazel- of walnoten
pompoenpitten
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
snuifje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180graden. Snij de pompoen in gelijke stukken, doe ze in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Goed schudden dat de olie zich verdeelt. Giet vijf lepels ahornsiroop erover en zet 20 minuten in de warme oven.

Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de kruiden. Wanneer de pompoen klaar is mix je hem samen met de eieren fijn met de mixer. Voeg nu langzaam de bloem toe (spatelen). Roer de noten en rozijnen eronder. 

Vet een bakvorm in en doe het beslag erin. Strooi de pompoenpitten erover. Zet 40 minuten in de oven op 175 graden.

Smullen maar!