- 500g kalkoenfilets
- 2 uien
- 600g wortels
- 1 lepel olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100g gepelde tomaten
- 200ml groentebouillion
- 2 koffielepels oregano
- 1 lepel verse basilicum
- 90g geraspte kaas
- 100g kalkoenham
- peper en zout
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snij de kalkoenfilet in 4 stukken, omwikkel elk stuk met 4 plakjes kalkoenham en leg in een ovenschaal (25 x 28 cm). Snipper de uien en snij de wortels in blokjes.
Verhit de olie in een pan. Bak de ui en wortel ca. 5 minuten, voeg de tomatenpuree toe en blus af met tomatenblokjes en bouillon. Laat de saus met een deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout, 1 koffielepel oregano en basilicum.
Schep de saus in de ovenschaal, bestrooi met kaas en de rest van de oregano en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Je kan dit gerecht serveren met zilvervliesrijst of aardappelpuree