Mueslikoekjes

Het is weer blogtijd. Ik koos ervoor om een receptje met jullie te delen deze keer. Het zijn mueslikoekjes geworden. Niet zomaar een recept uit een kookboek of van een website, maar eentje dat ik zelf aangepast heb, minder suiker en vetstof dan de originele exemplaren, maar zeker zo lekker!

Ze zijn snel klaar, vullen goed en stillen dus de honger die tussendoor ooit wel eens de kop op kan steken.

Het originele recept kwam van een aflevering van “SOS Piet” van heel wat jaren terug, waarin het arme kind ter plekke flink de les gelezen werd dat je nooit bruine suiker voor gebak mag gebruiken omdat dat niet goed bindt… “dat hebben we bij deze dus alweer geleerd vandaag”. Maar goed, hier volgt het recept… Met deze hoeveelheid bak ik ongeveer 25 koekjes.

Ingrediënten:

200g muesli (of 100g muesli en 100g havermout)

2 eetlepels kandijstroop

2 eetlepels water

100g witte suiker

60g margarine

60g magere natuuryoghurt

120g zelfrijzende bloem

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten goed onder elkaar zodat je een kleverige massa hebt. Maak er met je handen bolletjes van en druk deze een beetje platter. Leg de koekjes op de plaat en zet ze in de voorverwarmde oven. Na 20-25 minuten zijn ze klaar. Laat even afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte koekjesdoos.

Door de margarine deels te vervangen door yoghurt (lukt trouwens ook perfect bij cake) bevatten de koekjes minder vet. De suiker uit het originele recept werd gehalveerd. Hopelijk is Piet hiermee ook tevreden 😉