Mini aubergine pizza’s

Een hartig calorie-arm hapje of voorgerechtje, deze groentepizza’s.

  • 1/2de aubergine
  • 1 knoflookteentje
  • 75g tomatenblokjes uit blik
  • enkele verse champignons
  • olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • Beetje gemalen kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm dik. Doe de plakjes op keukenpapier en besprenkel ze met zout. Laat ze 30 minuten staan. 

Dep de plakjes droog, leg ze op aluminiumfolie en vet ze in met een beetje olijfolie. Bak ze gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Pel de look en pers hem fijn. Verhit in een stoofpot een kleine hoeveeheid olijfolie, voeg de geperste look toe en bak bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed. Voeg nu ook de champignons toe en laat sudderen. Kruid met Italiaanse kruiden.

Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en verdeel de saus erover. Strooi er een beetje kaas over. Bak nog een 5-10 minuten in de warme oven.