Lasagne met cottage cheese

Cottage cheese is een erg magere kaas die gebruikt kan worden op de boterham, maar ook in warme gerechten, zoals bij deze heerlijk lichte lasagne.

Gebruik je de volkoren lasagnebladen (vb Soubry) of de koolhydraatarme lasagnebladen (ciao carb: verkrijgbaar in de praktijk), dan is dit recept zeker ook geschikt voor personen met diabetes.

Dit gerecht is voor 4 personen:

  • 600g cottage cheese
  • 6 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje look
  • verse oregano (takjes)
  • 300g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 250g lasagnebladen
  • 100g Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200graden.

Snij de tomaten en courgette in blokjes en snipper de uitjes en look fijn. Snij de oregano grof.

Bak het gehakt met de look en de ui gaar in ongeveer 5 minuten.

Voeg de blokjes tomaten en courgette toe en ook het blikje tomatenpuree. Roer goed. Voeg eventueel wat water toe, tot je een smeuïge saus krijgt.

Breng op smaak met de oregano, zout en peper.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de lasagnebladen. Schep hier de helft van de saus over en 1/3de van de cottage cheese en bedek opnieuw met blaadjes. Herhaal tot deze stappen. Op de bovenste laag blaadjes eindig je met een laag cottage cheese.

Rasp de parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in 35 minuten gaar.