Kruidige champignonsalade

Een salade hoeft niet altijd met rauwe groenten klaargemaakt te worden. Gebakken champignons geven een heerlijke hartige smaak aan je salade.

Voor 2 porties als hoofdgerecht:

  • 275g champignons
  • een geutje olijfolie
  • 3 lepels citroensap
  • 1 koffielepel balsamico
  • 2 eetlepels kappertjes (lente-uitjes kunnen als alternatief)
  • 1 koffielepel dijonmosterd
  • zout, zwarte peper
  • twee handjes rucola
  • partjes citroen om te garneren

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Doe de olijfolie met citroen en balsamico, kappertjes en mosterd in een anti-aanbakpan. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het mengsel even op een zacht vuur.

Neem de pan van het vuur en voeg de champignons toe. Meng alles goed door elkaar en bak de champignons kort aan.

Verdeel de rucola over de borden en schep de champignons erover. Garneer met stukjes citroen.