Kokos-haverbrood

Je kan het kokosbrood gebruiken als tussendoortje (een plakje) of als ontbijt met een yoghurt en een stuk fruit ter aanvulling.

Dit tussendoortje is erg vezelrijk. Kokosmeel bevat verzadigd vet, maar gezien er geen bakvet toegevoegd werd en slechts 2 eieren gebruikt werden voor het hele brood kan het wel gebruikt worden in een cholesterolarm dieet. Indien er gezoet wordt met vloeibare zoetstof (optioneel) is het ook geschikt voor diabeten.

  • 200g havermout
  • 100g kokosmeel
  • 2 eieren
  • 1 geprakte banaan
  • 600ml magere melk (of amandelmelk)
  • Verwarm de oven voor op 180graden

Meng de havermout met het kokosmeel en voeg de eieren en geprakte banaan toe. Overgiet met de magere melk. Meng goed. Je krijgt een vrij vast mengsel. Is het mengel nog erg droog, voeg dan gerust wat meer melk toe.

Doe het geheel in een bakvorm en bak het gedurende een kwartier op 180graden, daarna nog 25 minuten op 170graden.

Hou je meer van zoet kan je eventueel nog wat aguavesiroop, honing of ahornsiroop toevoegen. Deze siropen bevatten allen suiker. Wil je een lijnvriendelijker resultaat of heb je diabetes, dan kan je gebruik maken van vloeibare zoetstof. Kokosmeel is erg vezelrijk en maakt je gerecht droger, vandaar de vloeibare zoetstof.