Kleurrijke groenten met feta

Dit is een recept van de foodblog van Karola’s Kitchen. Lekker en zomers! Ook fijn om mee te nemen naar een zomerse picknick of brunch. Het recept is voor vier personen.

Met deze salade kan je alle kanten uit. Ook bijvoorbeeld wortelen, gele courgette, pompoen en koolrabi zijn heerlijk als je ze roostert! Je kan deze salade gerust een dag op voorhand maken. Schep de rucola en tomaatjes er vlak voor het serveren doorheen om te voorkomen dat de rucola verlept (door het citroensap) en de tomaatjes teveel vocht afgeven.

Ingrediënten:

1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
1 gele paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
1 courgette
2 rode uien
1 venkel
1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd (optioneel)
1 tl gedroogde basilicum
¼ tl gedroogde rozemarijn
1 dikke teen knoflook, geperst
1 ½ el olijfolie
3 takjes verse rozemarijn (optioneel)
versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
het sap van ½ citroen
100 g feta
een grote handvol rucola
250 g kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de paprika’s, courgette en uien en hapklare stukken. Verwijder de stelen en de harde kern van de venkel en snijd in dikke reepjes. Hak de chilipeper fijn. Stort alle groenten op een bakplaat of in een braadslede en schep ze om met de olijfolie, chilipeper, gedroogde kruiden, knoflook en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Duw de takjes verse rozemarijn ertussen in en plaats 40 minuten in het midden van de oven. (Indien je een normaal tot grote oven hebt en je de bakplaat centraal plaatst, is omscheppen tussendoor niet nodig.)

Laat de groenten afkoelen en schep ze om met het citroen. Verkruimel de feta eroverheen en schep opnieuw om. Hou de rucola en kerstomaatjes apart en schep deze er vlak voor het serveren doorheen.