Kip-kerriestoofpotje met rijst

Rijst met kip en curry, een klassieker van bij mijn bomma. Ananas uit blik erbij en klaar! Het kan ook met een gezonde twist, zoals het recept hieronder

Dit recept is voor 4 personen. 

  • 4 kleine kipfilets
  • 1 ui
  • 600g wortels
  • 300g erwten
  • 160g ongekookte zilvervliesrijst
  • 125g magere natuuryoghurt
  • 600ml boullon ( 1/2 blokje groentebouillon in 600ml heet water oplossen)
  • 2 koffielepels bloem
  • 1 lepel olijfolie
  • snuifje peper en zout
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 chilipeper
  • 1/2de bosje peterselie

Spoel de kipfilets af, dep droog en snij in blokjes. Snipper de ui. Schil de wortels en snij in plakjes. Verhit olie in een kookpan en bak de ui en kipfilet ca. 5 minuten rondom. Breng op smaak met peper, zout en currypoeder. Voeg de wortels en rijst toe. Blus af met bouillon en laat ca. 20 minuten garen. Roer regelmatig door.

Voeg de doperwten ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd toe. Meng de yoghurt met de bloem, roer erdoor en laat het stoofpotje gaar worden. Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en chilipoeder en garneer met peterselie.