Havermoutkoekjes met banaan

Een stevig en gezond tussendoortje, dit havermoutkoekje. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 14 koekjes.

Gebruik je rijpe bananen zonder zwarte puntjes en gebruik je geen cashew of pistachenoten, dan kan zo’n koekje ook als tussendoortje in het Low-Fodmapdieet.

  • 2 grote rijpe bananen
  • 120 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram rozijntjes
  • 50 gram ongezouten noten, gehakt

Pel de banaan en snij deze in plakjes. Pureer de banaan met een staafmixer of prak hem zeer fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel door de gepureerde banaan. Voeg dan de kaneel, rozijnen en noten toe. Spatel (of kneed) dit gelijkmatig door het deeg.

De koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus maak ze zeker niet te dik.

Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten op 180 graden. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter.