Hartige slanke ovenschotel

Het kan smaken in de winter, een ovenschotel! Deze versie is lekker licht, met rundsgehakt en een lichte saus.

Deze winterse schotel is voor 4 personen.

Dit is een receptje van de foodblog: “Uit Pauline’s keuken”

  • 400 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 100 gr champignons
  • 1 prei
  • 300 ml bouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagelen
  • 2 appels
  • 1 kg aardappelen
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 1 kopje hete halfvolle melk
  • 1 klont margarine

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en kook deze gaar.

Snij de groente in plakjes en was ze goed.

Bak het gehakt bruin en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de uien, de prei, de wortel en de champignons toe en bak het geheel rondom om.

Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagelen toe en zet het vuur lager. Stoof de groente en het vlees in ongeveer 20-25 minuten zacht.

Maak van de aardappelen een zachte puree, door wat hete melk en een klontje margarine toe te voegen. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Snij de appelen in plakjes.

Neem een ovenschaal en schep het groente-vlees mengsel op de bodem. Leg de plakjes appel op de groenten en sluit af met een laag puree.

Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en bak de schotel in ongeveer 20 minuten af.