Hartige groenteschotel met zoete aardappel

Eentje voor op druilerige zomerdagen, deze ovenscholtel met magere bechamelsaus. 

Dit recept is voor vier personen.

  • 300g kalkoenfilet in reepjes
  • 250g diepvriesspinazie: ontdooid en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 bol mozarella
  • 300g zoete aardappelen
  • 1 courgette, geraspt
  • 40g geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • margarine
  • 300ml magere melk
  • 4 eetlepels geraspte parmezaan
  • 100ml volle yoghurt (natuur)
  • 3 eetlepels maïzena
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Los het maïszetmeel op in de melk en breng op een laag vuur al roerend aan de kook. Laat indikken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de yoghurt en de Parmezaanse kaas door.

Bak de kalkoenreepjes goudbruin in wat boter en kruid met peper en zout. 

Knijp al het vocht uit de geraspte courgette. Meng de spinazie met de courgette en het ei en kruid met peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de zoete aardappel, kalkoen, mozzarella, spinazie, bechamelsaus, zoete aardappel. Eindig met bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Zet de lasagne 35 minuten in de oven. 

Zet eventueel een paar minuten de grill aan voor een mooi korstje.