Groene salade met muntdressing

Een heerlijk frisse salade die je kan serveren bij een stukje vis of kip (verminder dan de feta), of gewoon kan eten als lunchgerecht. 

Dit recept is gebaseerd op een recept van de blog “Uit Pauline’s keuken” (ik heb het alleen wat gezonder gemaakt 😉 ) De ingrediënten zijn voor vier personen. 

Ingrediënten

  • 75 g gemengde eikenbladsla (ev een zakje)
  • 2 kropjes mini Romaine (oftewel babysla; gekrulde slakropjes, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 1 avocado
  • 100 gr groene olijven
  • 1 komkommer
  • 2 st. lente ui
  • 75 gr feta
  • Handje verse peterselie
  • Paar takjes verse munt

Voor de dressing: 

  • 2 el natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse munt
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Haal de blaadjes van de mini Romaines los. Was deze goed. Meng dit door de eikenbladsla. Verdeel over een serveerschaal. Snijd met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en de avocado’s. Snijd de lente uitjes in ringen en hak de peterselie en munt fijn en verkruimel de feta. Verdeel alles over de groene salade.

Meng de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Hak de kruiden en knoflook fijn en voeg dit toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Sprankel de muntdressing over de groene salade.