Groene Moelleux met chocolade

My favourite! Verrassend en erg lekker, deze calorie-arme moelleux. Wedden dat je gasten de geheime ingrediënten nooit zullen raden? Gebruik je een klein stukje en werk je met glutenvrije bloem, dan is deze moelleux ook FODMAP-arm. 

Voor 1 ronde cake van 12 porties:

  • 100g voorgekookte rode biet
  • 200g courgette
  • 200g pure chocolade van minimaal 70% cacao
  • 50g bloem
  • 100g suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snuifje zout

Verwarm de oven voor op 180graden. Snij de rode biet in blokjes en mix ze. Was en schil de courgette, snij deze ook in blokjes. Stoom de courgette enkele minuten (minuutje in de magnetron kan ook) en mix ze tot puree met de staafmixer.

Smelt de chocolade au bain marie en voeg de courgettepuree toe. Meng in een slakom de eieren met de suiker en vanillesuiker en klop goed op. Voeg hier de bietenpuree aan toe en voeg er nu het chocolademengsel, het zout en het bakpoeder bij.

Doe de bloem erbij en meng.

Giet het mengsel in een bakvorm en bak 25 minuten in de oven.