Granola met stevia

Granola is hip! Maar bevat helaas vaak ook veel toegevoegde suiker. Deze granola kan je zelf maken met stevia en ahornsiroop. Ahornsiroop wordt in ons lichaam ook gewoon omgezet naar glucose (suiker dus), maar in dit recept is de hoeveelheid beperkt tot 2 lepels, waardoor de hoeveelheid suiker per portie zeker aanvaardbaar is. Ook geschikt voor diabetespatiënten.

1 portie granola situeert zich tussen de 40 en 60gram.

Dit recept komt is gebaseerd op het recept van foodblogger Everyday Marta!

voor 250g granola

  • 150g havermout
  • 80g gehakte noten naar keuze
  • 20g zonnebloempitten
  • 4 eetlepels stevia
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 koffielepel kaneel

Verwarm de oven voor op 150°C. Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze goed door elkaar. Verdeel de granola over de bakplaat en bak gedurende 15 tot 20 minuten. De granola moet goudbruin zijn, als dit niet het geval is laat de granola nog enkele minuten bakken. Laat afkoelen.

TIP: maak er een bowl van:

  • 1 banaan, in stukjes en bevroren
  • 1 el chiazaadjes
  • 1 theelpel steviapoeder 
  • 150 ml amandelmelk of sojamelk (ongezoet)

Voor de bowl: doe de bevroren banaan, stevia en amandel- of sojamelk in een blender en mix totdat het mengsel lekker romig is. Meng de chiazaadjes in het mengsel. Giet in een kom en werk af met fruit (vb kiwi, besjes,…) en granola.