Ingrediënten:
- 100g amandelmeel
- 50g zelfrijzende bloem en 50g havervlokken (of 100g havermeel)
- 2 lepels chiazaad, even laten weken in acht lepels water
- 3 bananen
- Handje blauwe bessen
- Handje gemengde noten
- 2 eieren
- Een lepel vanille-essence
- Een snuifje zout
Prak de bananen fijn met een pureestamper of vork. Voeg het amandelmeel, de bloem en havervlokken, eieren, zout, vanille-essence en gemengde noten toe.
Meng het chiazaad eronder.
Meng de bessen eronder
Doe in muffinvormpjes of in een groot bakblik als je 1 grotere “cake” wil maken.
Eventueel kan je de muffins of cake nog bestrooien met fijngehakte nootjes. (even in de blender)
Laat voor een grote cake het mengsel 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180graden. Bij kleine muffins kan je ze er na 20-25 minuten eruit halen.
Best bewaar je de cake of muffins in de koelkast. De volgende dag zijn ze nog lekkerder!