Creatief met restjes: broodpudding

Je kent het wel, het brood raakt niet op. In de voorraadkast staat nog een restje muesli en de kippen hebben je net voorzien van een te grote voorraad eieren.Ik leerde broodpudding kennen tijdens mijn studietijd in Antwerpen. Een ideale manier om restjes op te werken én jezelf te voorzien in een lekker en gezond tussendoortje!

Dit is mijn recept:

Benodigdheden:

  • 300g oud brood (liefst donker)
  • 100g havermout of muesli
  • 600ml halfvolle melk of sojamelk
  • 3 sneden peperkoek
  • 3 eieren
  • 1 appel in kleine stukjes gesneden
  • Een handje rozijnen
  • 1 goeie eetlepel kaneel
  • 3 lepels zelfrijzende bloem
  • 75g Tagatesse

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180graden. Snijd het brood samen met de peperkoek in kleine stukken en doe het samen met de havermout in een grote mengkom. Breng intussen de melk met de tagatesse en kaneel aan de kook en voeg het toe aan het brood met peperkoek en havermout.Goed fijnstampen met een pureestamper, zodat je een  gladde massa krijgt.Voeg de eieren toe en meng. Voeg de drie lepels bloem toe en meng nog eens goed.Roer de stukjes appel en rozijnen onder het beslag.
Doe het geheel in een bakvorm en laat een uurtje bakken in de voorverwarmde oven op 180 graden. 
Voila! 
Heerlijk en slechts 160kcal per 100g. Weinig, als je weet dat een 4/4de cake je al snel een 450kcal oplevert!