- 500g filet americain
- 400g verse tomaten
- 12 rolletjes cannelloni
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 150g Philadelphia light met kruiden
- 2 teentjes look
- 2 sjalotten
- 1 bol mozzarella light
- 2 eetlepels olijfolie
- pili-pili
- kruiden: paprikapoeder, cayennepeper, 1 eetlepel oregeano, 1 eetlepel basilicum
- peper
Snij de sjalot en de look fijn.Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot en laat er de fijngehakte sjalot en de look glazig worden.Doe er de americain bij en laat ±5 minuten bakken. Draai de americain regelmatig om en prak met een vork tot het helemaal los en korrelig gebakken is.
Blancheer ondertussen even de groenten zodat je nadien het vel van de paprika en de tomaten kan verwijderen. Snij nadien in kleine stukjes. Voeg dan de tomaten toe en breng op smaak met oregano, basilicum, cayennepeper, pili-pili, paprikapoeder en peper.
Leng eventueel de saus aan met wat water (consistentie van een dikke soep, de cannelloni rolletjes nemen nog vocht op)
Stoof nu de wortel en de paprika aan in olijfolie gedurende 5 minuten.
Verdeel 3 eetlepels gehaktsaus over een brede ovenschotel. Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Leg de rolletjes dan naast elkaar in de schotel. Let erop dat je nog ongeveer ¼ van de saus overhoudt.
Meng de groenten door de rest van de gehaktsaus en meng er de Philadelphia onder.
Bedek de cannelloni met de groentemengeling.
Snij de mozzarella in schijfjes en leg deze als laatste er boven op. Laat 35-40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.