Boerenkoolstampot: boordevol calcium en lief voor de lijn

Boerenkool is een echte wintergroente. Groene groenten bevatten doorgaans meer ijzer en magnesium. Boerenkool bevat dan ook nog eens extra veel calcium, lekker, vullend en goed voor je dus.

Onderstaand receptje is er eentje met vol vitamines, vezels en minder koolhydraten dan gewone stampot. Overheerlijk en gezond!

Voor 2 personen:

4 aardappelen
1 pastinaak
10 boerenkoolbladen
1 lepel olijfolie
peper, zout en nootmuskaat

Kook de aardappelen en pastinaak (in blokjes gesneden) gaar in een beetje gezouten water. 

Stoof de schoongemaakte boerenkoolbladeren ( blaadjes van de stelen trekken en grof snijden) in olijfolie in de wok of in een pot met een deksel. Kruid ze af met peper en eventueel een beetje zout.

Pureer de aardappelen en pastinaak met melk en kruid met peper en nootmuskaat.

Roer de koolbladeren onder de puree en breng verder op smaak als nodig.

Serveer met een lepel graanmosterd en combineer bijvoorbeeld met een stukje kip of kalkoen. Smakelijk!