BBQ dipsausjes

Sausjes horen gewoon bij de BBQ. Met onderstaande receptjes maak je ze ook lekker en gezond!

Slanke mayonaise maak je door gewone mayonaise te mengen met magere Griekse of natuuryoghurt. Zelf meng ik meestal in een verhouding 50/50. Door onderstaande ingrediënten aan je mayonaise toe te voegen geef je je sauzen een heerlijke toets!

Koriander-limoen

  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 koffielepel limoensap
  • 1 teentje knoflook

Paprika-peterselie

  • 1 koffielepel geroosterd paprikapoeder
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Honing-mosterd

  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel limoensap

Wasabimayo

  • 1/2 koffielepel wasabi
  • 1/2 koffielepel citroensap

Currymayo

  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • een snuifje kurkuma

Avocadomayo

  • 1 geprakte avocado
  • 2 eetlepels limoensap

Spicy basilicum mayo van Annelies

  • een snuifje chilivlokken
  • een handjevol basilicumblaadjes

Kruidenaise van Dinneke

  • 3 eetlepels plattekaas
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalotjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Ginmayo van Koen

  • 1 eetlepel gin
  • 1 koffielepel limoenzeste