Aardbeien-kwarktaart

Een licht en zomers recept voor 12 personen

Ingrediënten
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • vloeibare margarine
  • 150 gram muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 perssinaasappel
  • 250 gram aardbeien
  • 1 rijpe banaan
  • 500 gram halfvolle kwark
  • blaadjes munt
Materialen
Springvorm doorsnee 24 cm, bakpapier

Bereiding

Was de abrikozen. Laat ze een half uur in een beetje water wellen.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bestrijk de wanden van de vorm met een beetje margarine.

Pureer de abrikozen met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de muesli toe en vorm er een stevig mengsel van. Voeg eventueel een beetje water of nog wat muesli toe. Druk het mengsel in de springvorm.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Pers de sinaasappel uit.

Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan. Neem het pannetje van het vuur en los hierin de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op.

Maak de aardbeien schoon. Houd de helft achter om te garneren. Pureer de rest van de aardbeien met de banaan en meng het gelatinemengsel erdoor.

Meng dit door de kwark.

Schenk het kwarkmengsel in de vorm en laat de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Neem de rand van de vorm. Snijd de kwarktaart in 12 punten.

Garneer de punten met plakjes aardbei en eventueel reepjes munt.