Voor het deeg
300g zelfrijzende bloem
4 koffielepels Sucralose poeder (vb Canderel)
1/2 koffielepel kaneel
2 eierdooiers
100g gesmolten margarine (vb Alpro)
200ml halfvolle melk
Voor de vulling:
100g veenbessen (vers of diepvries)
3 eeltepels water
2 eetlepels vers sinaassap
4 koffielepels sucralose
Doe het water, de veenbessen, de 4 lepels sucralose en sinaassap in een pot en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen en mix het daarna fijn met een staafmixer. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180graden. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed het . Voeg eventueel nog wat bloem toe als het te nat is. Leg het op een met bloem bestoven werkblad en rol uit. Snijd/rol uit tot een rechthoek. Bestrijk het deeg nu met de vulling en rol het op. Snijd de rol in 8 gelijke stukken en leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bak ze gedurende 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.