Tofu met sambal en mango

Een lekker bijgerechtje voor 2 personen. Heerlijk met groene groenten, zoals groene kool, gewokte courgettes, peultjes,…

Tofu is een uitstekende vleesvervanger. Het is een soort kaas die gemaakt is van sojamelk. Zonder tofu te marineren of kruiden heeft het een vrij neutrale smaak. Dit gerecht zorgt voor de nodige pit! 

  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ½ mango
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Snijd de tofu in blokjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin. Bak de ui en wat sambal mee.

Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal enwat sojasaus.