Thaise gele curry met rundsreepjes

De Oosterse toer op! In plaats van gewone kokosmelk gebruik ik liever Alpro kokosroom. Deze bevat minder vetten dan de gewone kokosmelk.

Je kan ook de Alpro coconutdrink binden met maïzena voor een extra slanke versie.

Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 g zilvervliesrijst (of basmatirijst)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • een halve Spitskool
  • 200 g  runderreepjes
  • 25 g  Thaise gele currypasta
  • 200 ml Alpro kokosroom
  • Wokolie (arachide of sesam)

Bereiding:

1. Breng water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst af onder koud stromend water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst gaar. Giet daarna het water af en laat rustig nagaren met de deksel op de pan. 
2. Pel en snipper de rode ui. Snijd de paprika open, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange, dunne repen. Verwijder de onderkant van de spitskool, snijd de spitskool in de lengte in vieren en snijd in smalle reepjes. Was vervolgens onder de kraan en laat uitlekken.
3. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui samen met de runderreepjes maximaal 1 minuut op een hoog vuur (het is lekker als het vlees nog een beetje rood vanbinnen is). Breng op smaak met zout en peper. Schep alles uit de pan en zet even opzij. 
4. Roerbak de paprika en spitskool circa 3-4 minuten in dezelfde pan. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar.
5. Schep het vlees weer terug in de pan en verwarm kort mee. Serveer de rijst met de Thaise gele curry.