Tagliatelle met mosselen en saffraan

Dit is een recept voor 4 personen. 

Mosselen zijn caloriearm en werden vaak als cholesterolbevattend bestempeld. Dit eigenlijk ten onrechte. Mosselen passen perfect in een gezonde voeding en kunnen ook voor personen die cholesterolarm zouden moeten eten.

Ingrediënten:

2 kilo mosselen
4 tomaten
2 sjalotjes
1/4 bosje platte peterselie
1/4 bosje bieslook
400 gram grote roze garnalen
1 glas droge witte wijn
1 mespunt saffraandraadjes
400 gram tagliatelle (eventueel volkoren: bio winkel)
zout
peper

Was de mosselen en schraap ze schoon. Ontvel de tomaten, verwijder alle pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. 
Pel de sjalotten en versnipper ze. 
Was de kruiden. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Snipper alle kruiden fijn.

Pel de garnalen. Vul een grote pot met water voor de pasta en breng aan de kook

Doe de mosselen samen met de sjalotten en de wijn in een kookpan. Plaats het deksel erop en laat 6 tot 8 minuten op een hoog vuur koken. 
Schud de pan geregeld zodat alle mosselen opengaan. Laat lichtjes afkoelen

Haal de mosselen dan uit de schelp. Giet het kookvocht door een fijne zeef en vang het sap op. 
Giet het in een koekenpan en doe er de mosselen, de garnalen, de tomatenblokjes en de saffraandraadjes bij. 
Kook even op een hoog vuur.

Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur.

Doe de tagliatelle in het kokende water. Kook ze al dente. Giet af en laat uitlekken.

Giet de pasta over in een voorverwarmde grote diepe kom. 
Warm de saus in de koekenpan even op. 
Voeg de peterselie en het bieslook toe.

Meng alles en giet over de pasta. Dien goed heet op.