Spruitjes in de wok met kip

Eens wat anders dan de klassiek gestoofde spruitjes. De hoeveelheden zijn voor  persoon.

  • 100g kip
  • 200g spruiten
  • look
  • gember
  • enkele takjes koriander
  • 1 el sojasaus
  • arachide olie
  • zout
  • peper
  • kippenkruiden

Breng water aan de kook. Maak de spruitjes schoon en kerf ze aan de onderkant kruisvormig in. Blancheer de spruiten gedurende 3-4 minuten in kokend water en spoel ze even af onder de koude kraan. Snij elke spruit in twee. Snij de koip in blokjes en kruid met de kippenkruiden. Snij het buitenste van de gember en rasp deze fijn. Pel de look en plet deze. Verhit de wok met een scheutje arachideolie en bak de kip gaar samen met de look en de gember. Haal de gebakken kip uit de wok. Doe nu de halve spruiten in de wok en bak ze gedurende 1 minuutje. Voeg de kip terug toe en doe de sojasaus erbij. Voeg als laatste de koriander toe.