Snoekbaars met asperges

Asperges, de lente-groente bij uitstek! Heerlijk bij vis. 

Onderstaand recept is voor 4 personen, de salsa kan je over de vis dresseren. In plaats van snoekbaars kan je ook andere witte vis gebruiken. Gebruik je citroensap en geen aardappelen, past het recept ook in het proteïnedieet.

 

  • 500g groene asperges
  • 500g witte asperges, geschild
  • 300g kerstomaten
  • 4 snoekbaarzen, of andere witte vis
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1/2de bosje basilicum
  • 1 zakje ruccola
  • 4 koffielepels kappertjes
  • 60ml sinaasappelsap

Was de asperges en snijdt ze in stukken van ongeveer 4cm. Kook ze even voor in gezouten water en halveer ook de kerstomaten. 

Spoel de snoekbaarsfilets af, dep droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 1 lepeltje olie in een pan op middelhoog vuur en bak de snoekbaarsfilets 3-4 minuten aan beide kanten. 

Verhit in een andere pan 1 lepeltje olie, bak de asperges 5-6 minuten en bestrooi met peper en zout. Voeg de tomaten toe en bak kort mee. Snij een paar blaadjes basilicum in reepjes en doe bij de groenten.  Pureer voor de salsa verde de rucola met kappertjes, de rest van de basilicumblaadjes, sinaasappelsap en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. 

 Serveer de snoekbaarsfilets met de asperges en salsa verde. Je kan het combineren met een natuuraardappeltje of met wat donker stokbrood.