- 150 g gemengde sla
1 bosje kervel
2 tomaten
200 g verse zalm
1 pak gerookte zalm in blokjes
1 citroen
8 aardbeien
1 eetlepelolijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
fleur de sel
versgemalen peper
Was de gemengde sla en de kervel en dep goed droog. Stroop de blaadjes kervel af en meng ze onder de sla. Doe alles in een slakom.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in heel kleine dobbelsteentjes en doe ze in de slakom bij de rest
Snij de verse zalm in grote blokjes. Leg die op een bord en zet het bord 20 seconden in de microgolf om de vis lichtjes te bakken. Besprenkel de zalm met citroen en doe hem in de slakom bij de rest. Doe er ook de blokjes gerookte zalm bij. Roer alles voorzichtig dooreen.
Overgiet de salade met olie en azijn. Breng op smaak met een scheutje citroen, wat fleur de sel en goed veel peper. Meng opnieuw.
Snij de aardbeien doormidden en leg ze boven op de sla. Dien goed koel op