- 2 portobello’s (ik vind deze altijd bij de “grote Delhaize” in Neerpelt)
- 1 el olijfolie + een scheutje voor het brood
- 1 el azijn
- 1/2de theelepel provencaalse kruiden
- 1/4de theelepel zout
- 1 klein kropje sla
- 3 ontpitte zwarte olijven
- 4 zongedroogde tomaten
- 2 volkoren hamburgerbroodjes
- pesto
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de paddenstoelen schoon. Meng de olie, azijn, provencaalse kruiden en zout en wentel de paddenstoelen erdoor. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze 15 minuten in de oven. Keer de paddenstoelen om en laat nog 5 minuten terug bakken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en wentel de sla erdoor. Hou wel 4 blaadjes apart. Snij de broodjes doormidden en rooster de helften. Bestrijk ze met een klein beetje olie en pesto. Snij de olijven in plakjes en de tomaten doormidden. Leg op de onderste helft van elk broodje wat sla, de portobello, olijven en tomaat. Leg de bovenste helft erop en serveer met salade.