Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

In de herfst eten we pompoen! Pompoen combineert heerlijk met feta. In dit gerecht werd boekweit gebruikt, maar het kan natuurlijk ook met quinoa, rijst of bulgur.

Dit gerecht is voor 2 personen.

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g boekweit
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe.

Voeg 100ml warm water toe, samen met de tomatenblokjes Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten garen onder deksel op een laag vuur.

Breng per persoon 0.5 liter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.

Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.

Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de boekweit over de borden en schep er het pompoenstoofpotje over. Bestrooi met de verkruimelde feta en bladpeterselie en serveer.