Pitabroodjes met groenten en kip

Pitabroodjes kan je gemakkelijk in de diepvries bewaren, zodat ze altijd voorhanden zijn voor een snelle maaltijd. Vul je ze met veel groentjes en mager vlees, vleesvervanger of kip zijn ze perfect om een gezonde snelle maaltijd klaar te maken.

In sommige supermarkten zijn de volkorenversies ook verkrijgbaar.

Onderstaand recept bevat 275kcal/broodje. Het recept is voor zes personen.

  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 broccoli in fijne stukjes gesneden
  • 250 g prinsessenboontjes, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 kippenborst in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Gemengde sla vb: rode en groene eikenbladsla in fijne reepjes
  • gesneden
  • 2 dl magere yoghurt (uit een brik bvb)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 6 pitabroodjes: eventueel volkoren
Roerbak de paprika’s, broccoli en prinsesboontjes in 2 eetlepels arachideolie samen met de oestersaus en de sojasaus tot ze zacht zijn. Haal de groenten uit de wok en houd ze warm.
Verwarm de resterende arachideolie met de lookteentjes. Roerbak daarin de kippenreepjes totze krokant zijn. Meng de groenten met de reepjes kip.
Meng yoghurt, knoflook en peterselie voor de dressing. Gietdeze dressing over de sla en meng goed.
Rooster de pittabroodjes in de broodrooster en snijd ze vervolgens open. Vul de broodjes voor¼ met sla. Vul aan met een laagje groenten en kip. Opnieuw
een laagje sla en tot slot groenten en kip.