Oveneitjes

Lekker, snel en ideaal voor het verwerken van restjes, deze oveneitjes. Fijn als vleesvervanger of om in stukjes te snijden en te serveren als hapje. Je kan ook 1 grote vorm maken en ze serveren als een soort quiche, maar dan zonder de calorierijke bodem.

Voor 6 “eimuffins” (3 = 1 portie)

Voor personen met een goede cholesterolspiegel en een gevarieerd eetpatroon zijn 6-7 eitjes per week toegestaan. Voor personen met een verhoogd cholesterol worden eieren best beperkt tot 3 stuks per week.

  • 4 eieren 
  • Een scheutje melk 
  • Beetje gemalen kaas (pittig: vb parmezaan) 

Vulling: verschillende groentensoorten naar keuze, even aanstoven. Bijvoorbeeld: 

  • erwtjes en munt 
  • Paprika, ui en courgette 
  • Prei en paprika 
  • Tomaatjes en verse spinazie 
  • Hamblokjes en tomaatjes 
  • Zalm en spinazie 
  • … 

Verwarm de oven voor op 190 graden 

Klop de eieren en de melk met de mixer luchtig. 

Vet de bakvorm in met wat margarine.  

Doe een beetje kaas op de bodem van de vormpjes. Vul muffinvormpjes met de groenten. 

Giet de geklopte eieren erover. 

Zet de vormpjes een 20 minuutjes in de oven.  

Heerlijk!