Ovenaardappeltjes

Een hartig alternatief om je frietjes eens te vervangen, deze ovenaardappeltjes. Wil je er een specialere toets aan geven, kan je ook zoete aardappelen gebruiken, of gewoon allebei.

Voor dit recept gebruik ik olijfolie. Belangrijk om weten is dat je deze olie niet te heet mag verwarmen, best niet boven de 200graden, veiligheidshalve zet ik de oven niet hoger dan 180graden. Olijfolie heeft een vrij laag rookpunt, bij te hoge temperaturen ontstaan schadelijke stoffen en die mijden we natuurlijk best!

Per persoon:

  • 150g aardappels in frietjes of schijven gesneden
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden
  • grof zeezout
  • ovenschaal
  • plastiek zakje

Snijd de aardappelen in de gewenste vorm. Giet wat olijfolie in een plastieken zakje en doe hier de aardappelen bij. Hussel goed door elkaar dat de olie zich goed verdeelt.

Doe de aardappeltjes nu in een ovenschaal en kruid met zeezout en provencaalse kruiden.

Laat 25-35 minuten (afhankelijk van hoe dik je je aardappelen gesneden hebt) bakken in een voorverwarmde oven van 180graden. Hussel ze na een kwartiertje even om en laat verder bakken.