btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
valerie-smeets  

Valerie Smeets

  Diëtiste en diabeteseducator
  >
  > gebruik het contactformulier

Diabetes - voedingsintoleranties - plantaardige voeding

Mijn naam is Valerie Smeets en je mag me gerust een “ervaringsdeskundige” noemen. Mijn interesse voor gezonde voeding werd opgewekt in mijn eerste studentenjaren, toen ik zelf “op kot” ging.  Die fijne studententijd in Brussel ging helaas gepaard met een 15kg extra. Na een reeks probeersels en modediëten met tijdelijk resultaat ging ik me verdiepen in gezonde voeding en gezond koken en na een jaartje of anderhalf met hier en daar een terugvalmoment behaalde ik eindelijk terug mijn vertrouwde gewicht.  Na mijn studies Medische Beeldvorming, koos ik dus voor Voeding en dieetkunde aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen, waar ik in 2005 mijn diploma haalde.

Mijn passie is het warm maken van mensen om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Bij het aanpassen van je voeding komt vaak ook heel wat psychologie kijken, vandaar dat ik ook regelmatig bijscholingen volg rond emotie-eten, motivatietechnieken en oplossingsgericht coachen.

Sinds 2008 combineer ik mijn praktijk met mijn werk als klinisch diëtiste in een ziekenhuis. Dat heeft als voordeel dat ik op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Niet enkel op het vlak van gewichtscontrole, maar ook op gebied van overgewicht gerelateerde aandoeningen en andere ziektebeelden (diabetes, hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, kanker, ondervoeding, ...) waarbij een juiste voedingsbegeleiding een belangrijke rol kan spelen.

In 2011 behaalde ik het postgraduaat Diabeteseducator, zodat patiënten met een zorgtraject diabetes bij mij terecht kunnen.

In 2014 verdiepte ik me in het Low-Fodmapdieet, een eliminatiedieet voor mensen met een prikkelbare darm.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen om up to date te blijven van de meest recente inzichten.

Verder ben ik lid van Danoli Vzw, een associatie van zelfstandige diëtisten in Noord-Limburg, met elk haar eigen specialiteit, zodat doorverwijzingen en een fijne samenwerking mogelijk zijn.

valerie-smeets  

Celine Engelen

  Diëtiste
  >
  > gebruik het contactformulier

Ik ben Celine Engelen, een zeer enthousiaste, gediplomeerde diëtiste, erkend bij het RIZIV en lid van de Vlaamse beroepsvereniging van voedingsdeskundigen en diëtisten (VDVB). Mijn diploma als bachelor in de voedings- en dieetkunde heb ik behaald bij de Thomas More hogeschool in Geel. 

Ik ben enorm geboeid in alles wat met voeding te maken heeft. Ik kook graag gezond en ik weet graag welke invloed bepaalde voedingsmiddelen hebben op het menselijk lichaam. Verder ben ik zeer sociaal en help ik graag mensen. Daarom wil ik graag m’n passie en gedrevenheid met jullie delen!

Ik werk als diëtiste in een woonzorgcentrum waar ik ouderen help met hun dieet. Hier assisteer ik alsook de keuken met wat ze exact bij welk dieet kunnen maken.
Buiten het woonzorgcentrum help ik graag ook mensen in de praktijk naar een gezonde levensstijl. Ook met problemen rond voeding zoals lactose-intolerantie, prikkelbare darmen, gluten-intolerantie, … kan je bij mij terecht.

Verder school ik mezelf ook graag bij in dingen die me enorm interesseren. Daarom ben ik begonnen aan de opleiding sportvoeding en studeer ik in april 2022 af als sportdiëtiste.

valerie-smeets  

Iverna Vrancken

  Diëtiste
  >
  > gebruik het contactformulier

Ik ben Iverna Vrancken en behaalde in 2019 mijn diploma voedings- en dieetkunde aan de UCLL te Leuven. Dankzij mijn passie voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl behaalde ik mijn diploma en ging ik in 2020 aan de slag als zelfstandige diëtiste in bijberoep. Naast mijn werk als diëtiste werk ik ook als kwaliteitsverantwoordelijke in een voedingsbedrijf waar ik me verder verdiep in etikettering en het ontwikkelen van recepten. 
 
Ik ben mijn studies begonnen door mijn passie voor gezonde voeding met een groot aandachtspunt voor beweging. Maar als diëtiste eindigt het daar niet bij. Er komen heel uiteenlopende vragen over voeding en diëten bij een diëtiste terecht waardoor mijn liefde voor het beroep alleen maar groter is geworden. Gezonde voeding ligt altijd aan de basis van mijn adviezen, maar de vraag van de zorgverlener of arts/specialist stel ik altijd voorop om een persoonlijk advies te geven. 
 
Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende vragen over o.a. vermagering, diabetes, maag- en darmproblematiek, voeding bij de zwangerschap, vegetarische voeding,...
 
In ons vakgebied is het belangrijk dat je steeds op de hoogte bent van de nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en studies. Daardoor hou ik mijn kennis actueel door deel te nemen aan bijscholingen.