btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets

 

valerie-smeets  

Valerie Smeets

  Diëtiste en diabeteseducator
  >
  > gebruik het contactformulier

Diabetes - voedingsintoleranties - plantaardige voeding

Mijn naam is Valerie Smeets en je mag me gerust een “ervaringsdeskundige” noemen. Mijn interesse voor gezonde voeding werd opgewekt in mijn eerste studentenjaren, toen ik zelf “op kot” ging.  Die fijne studententijd in Brussel ging helaas gepaard met een 15kg extra. Na een reeks probeersels en modediëten met tijdelijk resultaat ging ik me verdiepen in gezonde voeding en gezond koken en na een jaartje of anderhalf met hier en daar een terugvalmoment behaalde ik eindelijk terug mijn vertrouwde gewicht.  Na mijn studies Medische Beeldvorming, koos ik dus voor Voeding en dieetkunde aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen, waar ik in 2005 mijn diploma haalde.

Mijn passie is het warm maken van mensen om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Bij het aanpassen van je voeding komt vaak ook heel wat psychologie kijken, vandaar dat ik ook regelmatig bijscholingen volg rond emotie-eten, motivatietechnieken en oplossingsgericht coachen.

Sinds 2008 combineer ik mijn praktijk met mijn werk als klinisch diëtiste in een ziekenhuis. Dat heeft als voordeel dat ik op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Niet enkel op het vlak van gewichtscontrole, maar ook op gebied van overgewicht gerelateerde aandoeningen en andere ziektebeelden (diabetes, hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, kanker, ondervoeding, ...) waarbij een juiste voedingsbegeleiding een belangrijke rol kan spelen.

In 2011 behaalde ik het postgraduaat Diabeteseducator, zodat patiënten met een zorgtraject diabetes bij mij terecht kunnen.

In 2014 verdiepte ik me in het Low-Fodmapdieet, een eliminatiedieet voor mensen met een prikkelbare darm.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen om up to date te blijven van de meest recente inzichten.

Verder ben ik lid van Danoli Vzw, een associatie van zelfstandige diëtisten in Noord-Limburg, met elk haar eigen specialiteit, zodat doorverwijzingen en een fijne samenwerking mogelijk zijn.