btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets

 

valerie-smeets  

Valerie Smeets

  Diëtiste en diabeteseducator
  >
  > gebruik het contactformulier

Diabetes - voedingsintoleranties - plantaardige voeding

Mijn naam is Valerie Smeets en je mag me gerust een “ervaringsdeskundige” noemen. Mijn interesse voor gezonde voeding werd opgewekt in mijn eerste studentenjaren, toen ik zelf “op kot” ging.  Die fijne studententijd in Brussel ging helaas gepaard met een 15kg extra. Na een reeks probeersels en modediëten met tijdelijk resultaat ging ik me verdiepen in gezonde voeding en gezond koken en na een jaartje of anderhalf met hier en daar een terugvalmoment behaalde ik eindelijk terug mijn vertrouwde gewicht.  Na mijn studies Medische Beeldvorming, koos ik dus voor Voeding en dieetkunde aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen, waar ik in 2005 mijn diploma haalde.

Mijn passie is het warm maken van mensen om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Bij het aanpassen van je voeding komt vaak ook heel wat psychologie kijken, vandaar dat ik ook regelmatig bijscholingen volg rond emotie-eten, motivatietechnieken en oplossingsgericht coachen.

Sinds 2008 combineer ik mijn praktijk met mijn werk als klinisch diëtiste in een ziekenhuis. Dat heeft als voordeel dat ik op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Niet enkel op het vlak van gewichtscontrole, maar ook op gebied van overgewicht gerelateerde aandoeningen en andere ziektebeelden (diabetes, hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, kanker, ondervoeding, ...) waarbij een juiste voedingsbegeleiding een belangrijke rol kan spelen.

In 2011 behaalde ik het postgraduaat Diabeteseducator, zodat patiënten met een zorgtraject diabetes bij mij terecht kunnen.

In 2014 verdiepte ik me in het Low-Fodmapdieet, een eliminatiedieet voor mensen met een prikkelbare darm.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen om up to date te blijven van de meest recente inzichten.

Verder ben ik lid van Danoli Vzw, een associatie van zelfstandige diëtisten in Noord-Limburg, met elk haar eigen specialiteit, zodat doorverwijzingen en een fijne samenwerking mogelijk zijn.

ruth-vanderheyden  

Ruth Vanderheyden

   
  >
  > gebruik het contactformulier

(top)sport- en kinderdiëtiste 

In 2018 heb de bacheloropleiding tot erkende diëtiste afgerond aan de UCLL, te Leuven. Hierna heb ik de richting Sportdiëtiste aan de AP Hogeschool Antwerpen gevolgd en succesvol afgerond. Ondertussen was ik als fitnessbegeleidster aan de slag en had ik mijn eigen diëtistenpraktijk in een fitnesscentrum. Deze combinatie heeft me extra ervaring bijgebracht om sporters nog beter te begeleiden. Voeding is namelijk een belangrijke factor in het leveren van (top)sportprestaties.

Sinds september 2019 ben ik volledig zelfstandig en is mijn (sport)diëtistenpraktijk gelegen in Pelt, Pater Vanduffelstraat 17.

Verder heb ik me sinds oktober 2018 via bijscholingen en praktijkervaring in de diëtistenpraktijk van Hilde Winters gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met eet- en gewichtsproblemen.

Mijn visie is in een eenvoudige quote meteen duidelijk:
Investeer in je gezondheid, want je leven is te kostbaar.
Ik wil jou met zowel mijn passie als kennis en kunde motiveren om samen te streven naar een duurzame gezondheid. De begeleiding kan heel ruim gaan en wordt aangepast aan jouw wensen en behoeften. 

Ik vind het belangrijk om regelmatig bijscholingen te volgen zodat ik up-to-date blijf met de laatste inzichten en ontwikkelingen in voeding.  Een van mijn recentste bijscholingen ging over het emotioneel eetgedrag.

Net zoals Valerie ben ik ook lid van Danoli, een associatie van zelfstandige diëtisten uit Noord-Limburg met elk zijn eigen specialiteit, zodat doorverwijzingen en een fijne samenwerking mogelijk zijn. 

Specialisaties

  • (top)sportvoeding (zowel voor kracht-, team- als duursporters)
  • Voedingsadvies voor kinderen en jongeren met eet- of gewichtsproblemen
  • Eetstoornissen algemeen en eetstoornissen bij (top)sport
  • Afslanken met gezonde voeding
  • Daarnaast geef ik ook dieetadvies aan mensen met een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, ondergewicht, ...

Wanneer kan je bij mij in de praktijk van Valerie terecht?

  • Vrijdag van 15u tot 19u
icon-quote

Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Geen zin? Denk eraan, de moeilijkste meters zijn die tot aan de voordeur!

> Valerie Smeets