btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets

 

valerie-smeets  

Valerie Smeets

  Diëtiste en diabeteseducator
  >
  > gebruik het contactformulier

 

In 2005 studeerde ik af aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen. Sinds 2006 combineer ik mijn dieetpraktijk met mijn werk als diëtiste in een ziekenhuis. Dat heeft als voordeel dat ik op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Niet enkel op het vlak van gewichtscontrole, maar ook op gebied van overgewicht gerelateerde aandoeningen en ziektebeelden (diabetes, hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, kanker, ondervoeding, ...) waarbij een juiste voedingsbegeleiding een belangrijke rol kan spelen.

In 2010 behaalde ik het getuigschrift diëtiek bij kinderen en adolescenten aan de Thomas More Hogeschool te Geel.

In 2011 behaalde ik het diploma van diabeteseducator.

Ik volg regelmatig bijscholingen om de consultaties zo goed mogelijk te kunnen verzorgen, zoals bijvoorbeeld:

 • Kindvriendelijk consulteren
 • Voeding bij sporters
 • Mindful Eating
 • Motivatietechnieken in de praktijk
 • Voedselovergevoeligheden en intoleranties
 • Voeding en fibromyalgie
 • Hulp bij emotie-eten

Verder ben ik lid van Danoli Vzw, een associatie van zes zelfstandige diëtisten met elk zijn eigen specialiteit, zodat doorverwijzingen en een fijne samenwerking mogelijk zijn.

 

sylke-vanderhoydonck  

Sylke Vanderhoydonck

   
  >
  > gebruik het contactformulier

 

Vanaf augustus kom ik de diëtistenpraktijk van Valerie Smeets versterken.

In 2014 ben ik afgestudeerd als bachelor in voedings- en dieetkunde aan de Thomas More Kempen in Geel. Ik liep niet enkel stage in verschillende Vlaamse ziekenhuizen, maar ook in Zuid- Afrika. Hierdoor kreeg ik een ruimer beeld over de eetgewoontes van andere culturen.

Sinds februari 2015 werk ik in mijn eigen diëtistentpraktijk in Kleine-Brogel (Peer). Naast diëtiste behaalde ik in 2015 mijn postgraduaat diabeteseducator om zo diabetespatiënten beter te kunnen begeleiden

Naast mijn zelfstandige praktijk werk ik als klinisch diëtiste in het ziekenhuis van Diest. Hier begeleid ik vooral patiënten met diabetes en een bariatrische ingreep (maagverkleining).

Je kan bij mij terecht voor individueel en persoonlijk advies over gezonde voeding maar ook voor dieetbegeleiding bij overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, bariatrische ingrepen…

Verder vind ik het belangrijk om regelmatig bijscholingen te volgen zodat ik up-to-date blijf met de laatste inzichten en ontwikkelingen in voeding.

 

ruth-vanderheyden  

Ruth Vanderheyden

   
  >
  > gebruik het contactformulier

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruth en ben zelf afkomstig van Eksel. Al van kinds af aan ben ik enorm gepassioneerd door voeding en beweging of kortom alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft. Mijn hobby’s zijn koken, fitnessen en nieuwe of gezellige koffieshops en restaurantjes bezoeken.  

Wat doe ik?

Als sportdiëtiste heb ik mijn eigen praktijk bij Anytime Fitness Neerpelt, waar ik ook als fitnessbegeleidster werk. Hiernaast kan je bij mij terecht in de diëtistenpraktijk van Hilde Winters te Pelt. Bij Hilde begeleid ik voornamelijk kinderen en jongeren met eet- en gewichtsproblemen en geef ik voedings- en dieetadvies bij vermagering aan volwassenen.

Waarvoor sta ik?

Mijn visie is in een eenvoudige quote meteen duidelijk:
Investeer in je gezondheid, want je leven is te kostbaar.
Ik wil jou met zowel mijn passie als kennis en kunde motiveren om samen te streven naar een duurzame gezondheid. De begeleiding kan heel ruim gaan en wordt aangepast aan jouw wensen en behoeften. 
 
Specialisaties

 • Sportvoeding (zowel voor kracht-, team- als duursporters)
 • Voedingsadvies voor kinderen en jongeren met eet- of gewichtsproblemen
 • Afslanken met gezonde voeding/proteïnedieet

Daarnaast geef ik ook dieetadvies aan mensen met een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, ondergewicht, ...

 
Wanneer kan je bij mij in de praktijk van Valerie terecht? 

 • Donderdag van 16u tot 21u
 • Vrijdag van 16u tot 19u

 

icon-quote

Eet gezonder, niet minder!

> Valerie Smeets