btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets

pompoencake

12/11/2015

Heerlijk herfsttussendoortje deze pompoencake! Rijk aan vezels, arm aan suikers, niet teveel vetten en dan nog de gezonde bovendien!

Ingrediënten:

250g pompoen

200g volkorenbloem (of 120g witte bloem en 80g gemalen havermout (blender)

3 eieren

olijfolie: beetje

ahornsiroop: 5 eetlepels

40g rozijnen

handje hazel- of walnoten

pompoenpitten

2 theelepels bakpoeder

2theelepels speculaaskruiden

snuifje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180graden. Snij de pompoen in gelijke stukken, doe ze in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Goed schudden dat de olie zich verdeelt. Giet vijf lepels ahornsiroop erover en zet 20 minuten in de warme oven.

Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de kruiden. Wanneer de pompoen klaar is mix je hem samen met de eieren fijn met de mixer. Voeg nu langzaam de bloem toe (spatelen). Roer de noten en rozijnen eronder. 

Vet een bakvorm in en doe het beslag erin. Strooi de pompoenpitten erover. Zet 40 minuten in de oven op 175 graden.

Smullen maar!

nieuwer artikel
ouder artikel
icon-quote

Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Geen zin? Denk eraan, de moeilijkste meters zijn die tot aan de voordeur!

> Valerie Smeets