btn-facebook btn-boek-afspraak
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets
Diëtistenpraktijk Valerie Smeets

Consultatie

Eerste consult

Omdat het zo belangrijk is dat je aangepaste voeding past in je levenswijze nemen we voor de eerste consultatie een uur de tijd om een goed beeld te verkrijgen van je noden en wensen, eetpatroon en -gewoontes. 

Na het wegen en meten bepalen we samen een haalbaar en gezond streefgewicht. We overlopen uitgebreid je dagdagelijkse voeding en op basis daarvan krijg je een persoonlijk advies . Er wordt een voorlopig dagschema opgesteld en je krijgt de toegangscode tot het patiëntenplatform, waarop je extra tips enj lekkere eenvoudige gezonde gerechten kan terugvinden.

Opvolgconsulten

Elke volgende consultatie duurt 20 tot 30 minuten. Na het wegen worden eventuele problemen en mogelijke valkuilen besproken en zoeken we samen naar oplossingen. Je dagschema wordt verder gepersonaliseerd en je krijgt extra tips en gezonde ideeën mee naar huis.

Meestal vinden de consultaties tweewekelijks plaats, maar dit bespreken we samen. Misschien wil je graag meer opvolging of misschien laat je er liever meer tijd tussen.

We hechten veel belang aan een duurzaam resultaat. Vandaar het belang je valkuilen te leren kennen en er samen aan te blijven werken. Na het behalen van je streefdoel is het mogelijk om verder op controle te komen tot je helemaal vertrouwd bent met je nieuwe eetpatroon.

Consulten bij het afslanken met het Ligna Pharma programma als start

Kies je voor het Ligna Pharma programma, dan word je iets intensiever begeleid. Stap per stap wordt er opgebouwd naar een gezond eetschema. De consultaties vinden wekelijks plaats.

Tijdens het eerste consult wordt eveneens je dagdagelijkse voeding overlopen om de valkuilen en aandachtspunten voor later in kaart te brengen. Na het wegen en meten en het bepalen van je streefdoel wordt er een schema voor je opgesteld met voldoende eiwitten (onder de vorm van proteïnesupplementen die bestaan uit hoogwaardige plantaardige eiwitten), zodat je spiermassa goed behouden blijft en de vetverbranding optimaal verloopt. De maaltijden kan je hier aankopen. 

Bij elk volgend consult word je gewogen en bespreken we de afgelopen en aankomende periode. Ook beslissen we of er uitgebreid kan worden naar een volgende fase in het dieet.

Na het bereiken van je streefdoel is er ook nabegeleiding voorzien. Je kan dan tweewekelijks, maandelijks, tweemaandelijks of driemaandelijks, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt, verder begeleid en ondersteund worden tot je helemaal vertrouwd bent met je nieuwe gezonde eetpatroon.