Marokkaanse tajine van kikkererwten · EVA maakt het plantaardig
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 g courgettes (in blokjes van 1 cm)
- 1 grote ui
- 1 wortel (in stukjes)
- 4 teentjes look (fijngehakt)
- 250 ml groentebouillon (0.5 vetarm blokje in 250ml water)
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 forse theelepel gemberpoeder
- 1 forse theelepel tl komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel zout
- een snuifje kaneel
- zwarte peper
- 2 blikken kikkererwten
- 1 blik tomatenblokjes (500g)
- 360 ml water
- 750 g volkoren bulgur of quinoa
Marokkaanse tajine van kikkererwten · EVA maakt het plantaardig
Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg courgette, ui, wortel en look toe. Bak vijf minuten. Giet de groenteboullion erbij en voeg rozijnen,kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook.Je kunt nog extra variëren door de rozijnen te vervangen door andere soorten gedroogd fruit, zoals abrikozen!
Dek af, zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten sudderen tot het gaar is. Roer af en toe.
Bereid ondertussen de couscous: breng het water aan de kook en giet over de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Serveer samen met het stoofpotje
De groenten in dit receptje zijn perfect aanpasbaar aan het seizoen. Gebruik in de winter bijvoorbeeld eens pompoen, of waarom eens geen maïs in de zomer?