- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel geraspte parmezaan
- een handje gemengde groene kruiden (vb bieslook, peterselie, basilicum, kervel,…)
- 100g bacon reepjes
- 150g tonijn natuur uit blik
- 2 eetlepels witte balsamico azijn
- 4 eetlepels Philadelphia light
- 2 eetlepels citroensap
- 1 rode ui
- 300g kerstomaten
- 300g princessenboontjes
- 300g volkoren penne
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de boontjes schoon en blancheer ze de laatste 5 à 6 minuten mee met de penne. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
Spoel de tomaten en halveer. Pel en snipper de ui. Laat de tonijn goed uitlekken op keukenpapier.
Spoel de kruiden, zwier droog en snipper fijn. Meng met de roomkaas, parmezaam en breng op smaak met citroensap, azijn, olie en peper en zout.
Meng alle ingrediënten voor de pastasalade en lepel er een beetje van de dressing over. Serveer met de rest van de dressing erbij.