- 4 kippenfilets van ongeveer 125 g
- 150 g ricotta
- 1 ei
- 450 g spinazieblaadjes diepgevroren
- Peper (en zout)
- 1 ui en 2 geperste teentjes look
- 2 eetlepels olijfolie
- Tomatencoulis
- Volkorenpasta: 60g droog gewogen per persoon
Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken. Fruit de ui en de look in
1 eetlepel olijfolie en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper (en zout). Laat 5 minuten bakken en laat dan afkoelen.
Snijd de spinazie in stukjes. Meng de koude spinazie met de ricotta en voeg het ei toe. Meng goed en breng op smaak met peper (en zout). Snijd de filets open en vul ze met het spinaziemengsel. Doe de filets dicht met keukengaren of een houten prikker. Schik de kip in een ingevette ovenschaal en plaats gedurende 30 minuten (180°C) in de oven. Snijd ze in plakjes en dien op met tomatencoulis en pasta.