Kalkoenlapje met citroen en kappertjes

Lekker, licht gerecht voor 4 personen.

  • 2 bosjes jonge wortelen
  • 200 gram paddenstoelen
  • 1 onbespoten citroen
  • 4 kalkoenlapjes van 100 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ glas witte wijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout
  • peper
Schraap de wortelen en stoom ze of kook ze gaar in lichtgezouten water.
Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof. Snij de citroen in ronde schijfjes.
Verhit wat olie in een braadpot en doe er de paddenstoelen in. Strooi er wat zout over, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten op een zacht vuurtje stoven.
Haal de paddenstoelen met een schuimspaan uit de pot en hou ze warm.
Doe de citroenschijfjes in de pot en laat ze gedurende 10 tot 15 minuten afgedekt en op een zacht vuurtje konfijten.
Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kalkoenlapjes op een heel zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en leg het op een warme schotel.
Deglaceer het braadvocht met de witte wijn. Doe nu de kappertjes in de pan, samen met de citroenschijfjes en het sap ervan en de paddenstoelen. Meng goed en laat nog eens 2 minuten stoven. Giet deze rijke saus over het vlees. Leg de wortelen erbij en dien op.