Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Een lekker tussendoortje op basis van havermout met gedroogd fruit van collega Sandra Bekkari. Ben je glutenintolerant, kies dan voor de glutenvrije havermout.

 Havervlokken kunnen ook vervangen worden door quinoa- of boekweitvlokken.

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g havervlokken
  • 60 g amandelen, grof gehakt
  • 70 g kokos, gemalen
  • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen…)
  • 30 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix de bananen of plet ze met een vork.

Voeg de havervlokken, amandelen, de kokos en het gedroogd fruit toe en meng goed.

Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en meng met de andere ingrediënten.

Leg bakpapier op een bakplaat en doe het mengsel in bakringen.

Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.